вівторок, 20 листопада 2012 р.


«Як Верховна Рада України визначатиметься щодо подальшої перспективи Тернопільської області?»

19 листопада активісти Молодіжної ініціативи "Депутат звітує" побували на прес - конференції у Тернопільському прес - клубі на тему: «Як Верховна Рада України визначатиметься щодо подальшої перспективи Тернопільської області?»    
Співавтор проекту Постанови ВРУ №11428 від 15.11.2012 року Руслан Кулик зазначив, що в Україні діє програма від 2004 року «Про розвиток малих міст». «На Тернопільщині є 17 районів, тобто і 17 міст, жодне з яких не має статусу обласного центру, окрім Тернополя. Такої ситуації немає в жодній з областей України», - говорить пан Кулик.
«Надання Чорткову, Кременецю та Бережанам статусу обласного значення дозволить розвивати економічний  та соціальний потенціал міст, адже саме ці міста і є одними з промислових центрів області», - підкреслив депутат обласної ради  та голова робочої групи з напрацювань пропозицій щодо удосконалення адміністративно – територіального устрою Тернопільської області Леонід Бицюра.
Статусу обласного дасть містам певні переваги в процесі управління, «підсуне» їх ближче до центрального апарату влади. Питання бюджету чи фінансування будуть вирішуватись швидше, що дасть змогу ефективно розбудовувати міста.
На запитання журналіста від МІ «Депутат звітує», яке стосувалось публічного висвітлення генеральних планів містобудування області, пан Бицюра не зміг дати конкретної відповіді, мовляв питання теми не стосується, шукайте в інтернеті, там все є.

Немає коментарів:

Дописати коментар